Майже 2 мільйони українців отримали збільшені соціальні виплати з початку 2013 року. Про це сьогодні заявила міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час засідання Комітету економічних реформ при Президентові України, повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За її словами, з метою реалізації соціальних ініціатив Президента 2012 року, Мінсоцполітики виплачує збільшені розміри низки соціальних виплат. «Забезпечується виплата збільшених у 10 разів розмірів щомісячної допомоги особам, які здійснюють догляд за інвалідами I і II груп внаслідок психічного захворювання. Разова грошова допомога до 5 травня ветеранам війни цього року була збільшена на 10% порівняно з 2012 роком», - зазначила Королевська. У цілому, збільшені соціальні виплати отримали майже 2 мільйони українців.

Разом з тим, міністр підкреслила, що темпи зростання заробітної плати повинні бути вищі, ніж зростання соціальних виплат.
«Збільшення витрат на різні соціальні допомоги та пенсійні виплати повинні здійснюватися в умовах випереджальних темпів зростання заробітної плати. Адже саме від заробітної плати багато в чому залежать доходи зведеного бюджету та бюджету Пенсійного фонду», - зазначила Королевська.

Крім того, Міністерство соціальної політики запропонувало Міністерству фінансів і Верховній Раді України збільшити розміри низки соціальних виплат.

«Зокрема, на виконання соціальних ініціатив Президента України в Мінфін і парламент вже подані пропозиції щодо збільшення розмірів державної соціальної допомоги дітям з малозабезпечених сімей у середньому майже на 35% (на 763 гривні), надбавки на догляд за дитиною-інвалідом з виключно високим ступенем втрати здоров'я на 25% (на 243 і на 303 грн.) та соціальної допомоги на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, що мають інвалідність, більш ніж удвічі (на 894 грн)», - заявила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні повністю профінансований перший транш державних соціальних допомог за червень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

676