Норвезький терорист Андерс Брейвік 11 червня через адвоката оголосив, що відмовляється від прав на спадкування майна своєї матері, повідомляє «Lenta.ru» з посиланням на «Agence France-Presse».

Як пояснив адвокат злочинця, одним з основних мотивів цього рішення було небажання Брейвіка втратити гроші на користь родичів його жертв, а також держави.

Після кончини матері Брейвіка у березні 2013 року представники держави не приховували наміри використати заповідане йому майно на виплати родичам 77 людей, убитих терористом влітку 2011 року.

Точна сума, в яку оцінюється спадщина, що дісталася Брейвіку, невідома. Проте раніше повідомлялося, що тільки квартира його матері може піти з молотка приблизно за 650 тисяч доларів.

Після відмови Брейвіка від своєї частки у спадщині матері незатребувані кошти відійдуть його зведеній сестрі, а також благодійним організаціям, зазначеним у заповіті матері терориста.
Нагадаємо, у липні 2011 року Андерс Брейвік скоїв подвійний теракт у Норвегії. Спочатку він підірвав бомбу біля будівлі уряду в Осло, після чого розстріляв учасників молодіжного табору правлячої партії на острові Утойя. У загальній складності його жертвами стали 77 осіб.

Під час судового процесу Брейвік повністю визнав свою провину і пояснив, що своїми діями хотів привернути увагу суспільства до ісламізації Європи. У серпні 2012 року він був визнаний осудним і засуджений до 21 року тюремного ув'язнення - максимальної міри покарання в Норвегії. Однак якщо після закінчення цього терміну Брейвіка визнають таким, що становить небезпеку для суспільства, його ув’язнення продовжать.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369