На реконструкцію пам'ятників і культових споруд до дня 1025-річчя Хрещення Русі з міського бюджету Києва планується виділити близько 20 млн грн. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявив голова КМДА Олександр Попов.

«До свята ми плануємо закінчити роботи з приведення до ладу культових споруд і пам'ятників. У тому числі пам'ятників княгині Ользі, Андрію Первозванному та Святому князю Володимиру», - повідомив він.

Попов підкреслив, що 20 млн грн недостатньо для проведення робіт на належному рівні і зараз КМДА розглядає варіанти залучення додаткових коштів на ці цілі.

Голова КМДА також додав, що окремо з міського бюджету буде виділено 1,5 млн грн на проведення тематичної виставки квітів на Співочому полі.

Попов додав, що з 20 млн грн близько 8 млн піде на реставрацію колони Магдебурзькому праву і стільки ж на підготовку Володимирської гірки до цього свята.

Він також зазначив, що організацією і спонсорством культурної програми свята займається МГО «День Хрещення Русі».

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, що 1025-річчя прийняття християнства в Київській Русі має стати святом торжества європейської ідентичності України.

Інна Охотнікова,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271