Українці не бояться масових протестів, які проходять в Туреччині, і продовжують купувати туристичні путівки в цю країну. Як передає кореспондент ForUm'у, про це на прес-конференції сказав комерційний директор компанії Tez Tour Ukraine Аркадій Маслов.

«Немає в Туреччині ніякої революції, якісь серйозні втрати є тільки у туроператорів і авіаперевізників. Кількість відмов від відпочинку в Туреччині не є масовою. Українці розбираються в ситуації, тому Туреччина залишається привабливою для наших громадян. У деяких випадках ми переносимо відпочинок на пізніший термін або радимо вибирати інший напрямок. Але інші напрями вибирають всього близько 10% українців. Скасувань рейсів на Туреччину немає і не буде», - заявив Маслов.

При цьому він висловив невдоволення тим, що українські та світові ЗМІ «в гонитві за смаженими фактами» нагнітають ситуацію.

У свою чергу керуючий партнер юридичної компанії «Волков і Партнери» Олексій Волков зазначив, що в Туреччині немає загроз, якщо правильно організовувати свій відпочинок. «Для українських туристів у Туреччині немає ніяких загроз, якщо вони правильно проводять свою відпустку: ходять на пляжі, на екскурсії, не покидають територію готелю і не беруть участь у повстаннях», - сказав Волков.

Крім того, він зазначив, що для того, щоб туристи, опинившись в країні, де почалася революція чи військові дії, могли отримати страхову компенсацію, потрібно визнання керівництва країни перебування в тому, що такі події є форс-мажорними обставинами.
Як повідомила у свою чергу президент Ліги страхових організацій України Наталія Гудима, середній рівень збитковості ринку туристичного страхування перевищує 50%, а в пік сезону на напрямках Туреччина-Єгипет доходить і до 150%.

За її даними, кількість укладених договорів страхування туристів у 2012 році збільшилася в порівнянні з докризовим 2008 роком на 83%. У 2012 році було укладено близько 2,2 мільйона договорів туристичного страхування, що на 21% більше, ніж у 2011 році. «На країни Шенгенської зони припадає 79% страхових платежів, на інші розвинуті країни - 8%, на решту - 13%», - сказала Гудима.

Як повідомляв ForUm, сьогодні спецпідрозділи турецької поліції за підтримки водометів прорвалися на площу Таксим у Стамбулі, де другий тиждень протестують супротивники прем'єр-міністра Реджепа Тайіпа Ердогана.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221