Україна розглядає головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі як реальну можливість зробити свій внесок у зміцнення безпеки і стабільності в регіоні. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з Генеральним секретарем ОБСЄ Ламберто Дзанньєром, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«У полі особливої ​​уваги українського головування залишається сприяння врегулюванню конфліктів на просторі ОБСЄ. Одним з ключових питань є придністровське врегулювання», - сказав Президент.

Янукович подякував Дзанньєру за участь у Конференції високого рівня «Зміцнення ролі ОБСЄ у боротьбі з торгівлею людьми», яка проходить у Києві. За словами Президента, Україна спрямовує свої зусилля на зміцнення міжнародного співробітництва в питанні протидії торгівлі людьми. «Вважаю, що тільки завдяки консолідованим зусиллям ми зможемо подолати цей злочин проти людської гідності і покласти край порушенням основоположних прав людини», - сказав він.

Говорячи про пріоритети українського головування в ОБСЄ, Глава держави зазначив, що Україні вдалося посилити актуальність проблематики енергетичної безпеки, безпеки навколишнього середовища, а також сприяти розвитку міжнародного співробітництва у сфері енергоефективності.

«Сподіваюся також, що цього року вдасться забезпечити процес вивезення запасів компонента рідкого ракетного палива типу меланж з України. Ми зараз займаємося проблемою пошуку необхідного рухомого складу для вивезення цієї рідини», - сказав Янукович.

Глава держави поінформував Генсека ОБСЄ, що в Україні вирішується комплекс питань, пов'язаних з підписанням Угоди про асоціацію з Євросоюзом. «Питання Асоціації відповідає стратегічним інтересам України і Європейського Союзу», - підкреслив Президент.

У свою чергу Дзанньєр висловив задоволення співпрацею між виконавчими органами Організації та представниками України. «Хотів би сказати, що дуже задоволений тією співпрацею, яка існувала між виконавчими органами Організації та представниками України. Пане Президенте, це справжня командна робота, з повною прозорістю, і я вважаю, що вона надзвичайно успішна», - сказав він.

Генсек ОБСЄ подякував Президенту України за сприяння у проведенні Конференції високого рівня «Зміцнення ролі ОБСЄ у боротьбі з торгівлею людьми».

Як раніше повідомляв ForUm, чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, міністр закордонних справ Леонід Кожара відмічає необхідність розробки нових механізмів для протидії торгівлі людьми.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256