У столиці почали встановлювати перші стаціонарні прилади автоматичної фіксації перевищення швидкості «Гарпун». Про це в коментарі кореспонденту ForUm'у розповіла начальник прес-служби УДАІ Києва Наталія Сторожик.

За її словами, вони мають вигляд металевих коробок на ніжках-підставках. Усередині ящиків встановлені фото- і відеокамери. «Гарпун» автоматично фіксує перевищення швидкості і передає інформацію співробітникам ДАІ, які патрулюють не далі, ніж за два кілометри від місця установки фіксатора.

«У Києві визначено 29 трас, на яких найчастіше перевищують швидкість, там і з'являться «Гарпуни». На сьогодні поки встановлено тільки п'ять таких приладів», - повідомила Сторожик.

За її словами, «Гарпуни» вже працюють при виїзді з Києва: на вулиці Богатирській (перед перетином з мостом на вулицю Лугову), Столичному шосе, проспекті Бажана (приблизно через 200 метрів від метро «Харківська»), перед КП в бік Вишгорода ( на газоні між смугами), а також на вулиці Олени Теліги (в районі психіатричної лікарні).

Решта 24 «Гарпуни», за повідомленням Сторожик, з'являться на дорогах столиці до кінця року. «Можливо, таким чином нам вдасться привчити наших водіїв дотримуватися безпечного швидкісного режиму», - резюмувала начальник прес-служби УДАІ Києва.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478