Україна є прикладом для європейських країн у боротьбі з фальсифікацією лікарських препаратів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході прес-конференції у Києві заявив голова управління кримінального права Генерального Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Карло Керомонте.

«Україна показує правильний шлях іншим, ратифікуючи конвенцію «Medicrime». Європа особливо вдячна органам влади за приклад того, як треба з цим боротися», - сказав Керомонте.

Він підкреслив, що фальсифікація медпрепаратів є міжнародною проблемою і потребує спільного вирішення міжнародним суспільством. «Нам потрібно разом зупинити злочинців, які заробляють мільярди», - зазначив він.

На його думку, відповідальність за фальсифікацію медпрепаратів не повинна бути м'якшою, ніж за обіг наркотиків.

У свою чергу, нардеп від фракції Партії регіонів, член комітету ВР з питань охорони здоров'я Андрій Щипко додав, що «фальсифікатори ліків - це злочинці і вбивці».

Він вважає, що в Україні необхідно дозволити раптові перевірки аптек і медичних складів. Також, на його думку, викриті у фальсифікації підприємства потрібно негайно позбавляти ліцензії, посилити контроль за інтернет-аптеками, а також наносити унікальне маркування на всі медперпарати в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239