Патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив, що ченцям не слід користуватися Інтернетом, щоб захистити себе від спокус. Він висловив думку, що ніякого пристосування чернечого життя до сучасних умов бути не повинно.

«Зараз великою спокусою є Інтернет. Багато ченців поступають, на мій погляд, абсолютно нерозумно: з одного боку, вони йдуть зі світу, щоб створити сприятливі умови для порятунку, а з іншого боку - беруть свій мобільний телефон і починають входити в Інтернет, де, ми знаємо, безліч гріховного і спокусливого», - цитує Патріарха «Інтерфакс».

«Коли чернець бере в руки мобільний телефон, щоб увійти в Інтернет, чи не повинен він подумати, а чи варто йому взагалі в монастирі перебувати?» - поставив він риторичне запитання під час зустрічі з братією монастиря Зограф на горі Афон.

Що стосується священиків, то їх патріарх Кирило навпаки - закликав активніше використовувати Інтернет для християнської місії. У лютому 2013 року на Архієрейському соборі він заявляв про те, що блоги та соціальні мережі дають нові можливості, і велів розробити концепцію присутності РПЦ в соціальних мережах. При цьому вже у березні Російська Православна Церква закликала віруючих утриматися під час Великого посту не тільки від м'ясних і молочних продуктів, а й від використання соціальних мереж.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278