Україна і Сербія зацікавлені в усуненні адміністративних бар'єрів, що перешкоджають веденню бізнесу. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, виступаючи на українсько-сербському діловому форумі в Белграді, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Під час переговорів з керівництвом Сербії ми домовилися, що уряди докладуть додаткові зусилля, спрямовані на усунення адміністративних бар'єрів у підприємницькій сфері», - сказав Янукович.

На його переконання, це дозволить малому та середньому бізнесу працювати активніше.

Президент підкреслив, що в Україні інтенсивно впроваджуються реформи в сфері дерегуляції, зокрема діють нові Податковий і Митний кодекси.

Глава держави також зазначив, що, враховуючи структуру і потенціал економік обох країн, слід об'єднати зусилля і можливості українських та сербських підприємств на таких перспективних напрямах, як енергетика, машинобудування, гірничодобувна, металургійна, хімічна і харчова промисловості, транспорт, сільське господарство, будівництво, фармацевтична галузь, впровадження екологічно чистих технологій, а також туризм.

«Слід розглянути можливість спільного виходу наших підприємств на ринки третіх країн з метою реалізації двосторонніх проектів», - підкреслив Президент.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович перебуває з офіційним візитом у Республіці Сербія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292