Роботи з обстеження території колишньої 275-ї артилерійської бази поблизу с. Новобогданівка Запорізької області та її очищення від вибухонебезпечних предметів планується завершити до 15 жовтня п.р.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, про це йшлося під час робочої зустрічі т.в.о. заступника начальника генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Володимира Хижого із заступником голови Запорізької обласної державної адміністрації Петром Гончаруком.

Як повідомив Хижий, зараз на території бази працюють сім груп саперів, які вже обстежили адміністративну територію і почали працювати на технічній. Найближчим часом кількість саперних груп буде збільшено до двадцяти. Роботи планують завершити до 15 жовтня, після чого територія отримає відповідний акт. Після завершення всіх заходів буде розглянуто можливість передачі землі Міністерства оборони України мелітопольській громаді.

«До жовтня мають узгодити всі правові аспекти проведення цієї процедури, розмежувати відповідальність за технічну та юридичну сторони питання», - зазначив Гончарук.

Хижий також додав, що фахівці Міноборони проведуть переоцінку залізобетонних конструкцій, які знаходяться на території колишньої бази. «Серед питань, які необхідно вирішити найближчим часом, - охорона території з моменту підписання акта про її безпеку до моменту прийняття її на баланс Мелітопольської громади, а ця процедура може тривати до року», - сказав він.

У свою чергу, представник обласної виконавчої влади акцентував увагу на тому, що цьому питанню необхідно вже зараз приділити максимум уваги.

Нагадаємо, раніше ForUm повідомляв, що роботи з очищення від вибухонебезпечних предметів території 275 артилерійської бази ракет і боєприпасів Міністерства оборони України біля села Новобогданівка планується завершити до кінця 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245