Президент Росії Володимир Путін і Людмила Путіна оголосили про розірвання шлюбу.

Про своє рішення вони розповіли в інтерв'ю телеканалу «Росія 24».

«Це так. Вся моя діяльність, вся робота пов'язана з публічністю, з абсолютною публічністю. Комусь це подобається, комусь ні. Але є люди, які абсолютно з цим не сумісні. Ось Людмила Олександрівна відстояла вахту, вісім років, вже дев'ять навіть, дев'ять років. Так що, загалом, це спільне рішення», - сказав Путін, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Так, я приєднуюся до слів Володимира Володимировича, - сказала Путіна. - Це справді було нашим спільним рішенням. І наш шлюб завершено у зв'язку дійсно з тим, що ми практично не бачимося. Володимир Володимирович повністю занурений у роботу, діти наші виросли, вони живуть кожен своїм життям. Загалом, так склалося, що у кожного своє життя, і я дійсно не люблю публічність, і перельоти для мене складні».

«Людмила Олександрівна сказала про дітей. Ми їх дуже любимо, ми ними пишаємося дуже, у них складається своє життя, вони, до речі, і освіту здобули у Росії, і живуть у Росії постійно. І ми завжди і з Людмилою Олександрівною залишимося дуже близькими людьми. Упевнений, завжди», - сказав президент РФ.

Відповідаючи на запитання, чи можна назвати це розлученням, Путіна сказала: «Можна сказати, цивілізоване розлучення».

Раніше у четвер Володимир і Людмила Путіни прийшли у Державний Кремлівський палац на балет «Есмеральда».

Після першого відділення вони разом покинули зал.

Це була перша публічна поява Путіних разом за довгий час.

Президент Росії до цього вкрай рідко публічно висловлювався про своє особисте життя і життя своєї родини. Він завжди підкреслював, що не вважає за потрібне розповідати про це, оскільки не хоче, щоб увага сторонніх приносила занепокоєння його близьким.

Востаннє Путін з дружиною були присутні разом на публічному заході, коли він вступав на посаду президента РФ 7 травня 2012 року.

Крім того, у декларації про доходи Путіна за 2012 рік фігурували і дані про доходи Путіної.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

584