Опозиція вимагає підготувати узгоджений з усіма фракціями законопроект про повторні вибори народних депутатів у проблемних округах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ми сьогодні побачили, що на порядку денному ВРУ, всупереч усім попереднім домовленостям, внесений законопроект щодо виборів у так званих п'яти проблемних округах.

Партія влади, всупереч договору декларації нашим європартнерам про те, що такий закон має бути підписаний представниками всіх фракцій і проголосований усіма нардепи, внесла проект, що передбачає повторні вибори на проблемних округах 18 серпня. Саме тоді, коли ми не зможемо запросити ні українських, ні іноземних спостерігачів, коли буде використаний найбільший адмінресурс, і коли українці будуть у відпустках. Усі ці фактори допоможуть сфальсифікувати майбутні вибори.

Яценюк також розкритикував норму законопроекту, яка дозволяє судам позбавляти нардепів мандатів. Він наполягає на необхідності напрацювати спільний законопроект від влади й опозиції щодо виборів нардепів у проблемних округах, а також про дострокові вибори мера Києва і депутатів Київради 27 жовтня 2013 р.

Крім того, обов'язково повинні бути внесені зміни до закону «Про Центральну виборчу комісію». Цю позицію підтримали також глава опозиційних фракцій Олег Тягнибок та Віталій Кличко.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178