Рівень води в Дунаї в місті Корнойбург, що знаходиться за пару кілометрів на захід від Відня, майже на 10 см перевищив показники, зафіксовані під час рекордної за останні сто років повені у 2002 році.
 
Як повідомляється на офіційному сайті федеральної землі Нижня Австрія, опівдні за місцевим часом вода піднялася до позначки 7,97 м. Таким чином, тільки за останні дві години вода піднялася на 4 см, а обсяг води, що протікає, - на 100 тис. куб м.
 
На піку повені 11-річної давності рівень води в Дунаї становив 7,89 м, повідомляє «ИТАР-ТАСС».
 
«Велика вода» підходить також до Угорщини, Словаччини, Хорватії, Сербії. Екстремально високий рівень води в Дунаї викличе сильну повінь, яка, згідно з оцінками експертів, очікується до кінця тижня.
 

Крім Австрії, від повені в останні дні постраждали Німеччина, де як і раніше ситуація залишається критичною, Чехія, де загинули кілька людей, але вода почала спадати, і Швейцарія.

Нагадаємо, у серпні 2002 року в Європі сталася найбільша за останні 100 років повінь, викликана зливами, що тривали тиждень. Найсильніше постраждали Чехія, Австрія, Німеччина, Словаччина, Польща, Угорщина, Румунія і Хорватія. Завданий збиток оцінювався в мільярди євро.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

266