Кнур-віщун Фунтик, який був зіркою Євро-2012, доживає свій вік у забутті на страусиній фермі під Києвом.
 
Він як і раніше має значну вагу і щодня ходить на прогулянки в просторий загін, де із задоволенням риє носом ями або ганяє м'яча, повідомляє газета «Взгляд». «Раніше ним дуже часто цікавилися. Люди приїжджали на екскурсії і першим ділом дізнавалися, як справи у Фунтика. Тепер ситуація змінилася: ми під час екскурсії розповідаємо, що у нас живе кнур-віщун з Євро-2012, і тільки тоді відвідувачі йдуть на нього поглянути», - розповіла екскурсовод Тереза ​​Грибок.
 
 
Після закінчення чемпіонату Фунтик цілий місяць провів у підсобному господарстві на дачі у заступника голови КМДА Анатолія Голубченка. «Він потрапив до нас тільки у серпні, до цього жив у Голубченка», - розповів директор страусиної ферми Сергій Радченко. За його словами, за цей час надійшло багато заявок від охочих забрати свиню собі, в тому числі і з Європи, але керівництво КМДА вирішило, що Фунтик повинен залишитися на батьківщині. Тоді й з'явилася ідея віддати кнура в міні-зоопарк при фермі в Ясногородці.
 
Восени 2012 року Фунтика вирішили перевести в новий вольєр, і під час перевезення кнур вирішив втекти. Але через зайву вагу він швидко втомився, і його наздогнали.
 
Фунтик їсть по 2-3 відра комбікорму й овочів на день. Йому хотіли привезти подружку, але ветеринар вирішив, що хребет свинки не витримає любовні ігри з таким важким кавалером. Коротати свій вік кнуру доведеться, задовольняючись спілкуванням через стінку вольєра з родичами в міні-зоопарку - дикими кабанами та в'єтнамськими поросятами.
 

Нагадаємо, рік тому, 7 червня, у супроводі міліції на Хрещатик привезли один із символів Євро-2012 - кнура Фунтика. Цей кабанчик прожив на головній вулиці країни весь чемпіонат і перед кожним поєдинком намагався вгадати результат матчу. Вибір він робив просто: йому ставили дві миски з їжею, на кожній з яких був прапорець країни, - яку миску вибрав, та збірна і повинна перемогти. З 30 матчів він вгадав результат половини ігор.

Як повідомляв ForUm, після Євро-2012 тварину планувалося розмістити в київському зоопарку, потім вирішили, що кнур Фунтик житиме на Ясногородській страусиній фермі, яка розташована за 30 км від столиці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210