Чеські інвестори у сфері енергетики розглядають створення мережі БІО-ТЕЦ у Полтавській області з використанням місцевих видів палива. Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України з посиланням на Полтавську облдержадміністрацію, з цього питання відбулася робоча зустріч представників обладміністрації з чеськими інвесторами у сфері біоенергетики, представниками компаній ENESA і BFS Energo.

Як наголошується в повідомленні, протягом двох останніх років велася робота з підготовки спільних проектів, результатом якої стали планування та аналіз можливостей Полтавщини у виробництві біоенергетичного палива.

Делегати розглядали технічні та економічні параметри співпраці. Зокрема, щодо необхідних запасів енергостійкості біомаси, прийнято рішення зупинитися на соломі.

Заступник голови Полтавської ОДА Олена Адамович зазначила, що енергозберігаючі технології є одним з пріоритетних напрямів Полтавської області. За її словами, передпроектні роботи проходять успішно, і на даному етапі потрібно переходити до їх реалізації.

«Введення технологій переходу на біопаливо - це частина того, що допоможе заощадити електроенергію. Цього вимагає від нас Глава держави», - зазначила Адамович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166