В Україні тимчасово призупинено діяльність 275 атракціонів, ще 22 демонтовані. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції заявив заступник голови Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України Степан Дунас.

«В Україні перевірено 1229 атракціонів, виявлено 1423 порушення правил безпечної експлуатації, тимчасово зупинено 275 одиниць техніки, до адміністративної відповідальності притягнуто 79 власників атракціонів. На вимогу Держгірпромнагляду демонтовано 22 атракціони підвищеної небезпеки, ще будуть демонтовані 68», - сказав Дунас.

За його словами, в Україні 328 суб'єктів господарювання експлуатують 1347 атракціонів, з яких 467 - пересувні.

«На території Києва і Київської області заборонено експлуатацію 20 атракціонів підвищеної небезпеки. Крім того, в Миколаївській області заборонили експлуатувати 45 атракціонів, у Донецькій - 36, в Одеській - 10», - зазначив він.

Також заступник голови Держгірпромнагляду повідомив, що власник «Крутопохилої переправи (Тролів)» біля арки Дружби народів у парку Центральному був оштрафований на 510 грн за те, що впродовж місяця експлуатував атракціон без акта допуску.

«З 2005 по 2012 рік в Україні на атракціонах травмувалися 32 особи, 7 загинули. Цього року, на щастя, ще не зареєстровано випадків травмування або смерті», - сказав він.

Нагадаємо, станом на кінець травня в Києві за результатами перевірок заборонили експлуатацію шести атракціонів.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221