Платіжна система в Україні розвинена на досить високому рівні. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, вітаючи переможців конкурсу «Фінансова веселка НАБУ», заявила директор департаменту платіжних систем Національного банку України Наталія Лапко.

Зокрема, вона нагадала про те, що в Україні працює система міжбанківських та електронно-карткових розрахунків, а також система переказу коштів.

«Система НБУ, що забезпечує міжбанківські розрахунки, щодня здійснює понад півтора мільйона різних операцій, і коефіцієнт оборотності грошей становить 1,94. Тобто кожна гривня двічі на день обертається між платниками та одержувачами», - сказала представник Нацбанку.

Лапко також подякувала батькам, які підтримують дітей в отриманні фінансової грамотності. «Настала епоха, коли гроші, які ми звикли тримати у руках, переходять у розряд безготівкових грошей, тобто грошей у записах... Сьогодні можна розрахуватися за товари і послуги, не виходячи з дому... Сучасні діти – представники «Z» покоління, яке виросло після покоління «першого пальця», тобто покоління «Y», що вміє поводитися з комп'ютером.

За словами Лапко, згідно з «Теорією поколінь», діти до 12 років - це представники «покоління героїв». «Вони будуть жити в епоху розвитку безготівкових розрахунків... За грошима у записах, за безготівковими розрахунками - майбутнє», - запевнила вона і додала, що вже у найближчому майбутньому діти самі будуть навчати фінграмотності своїх батьків, бабусь і дідусів.

Крім того, переможці конкурсу та їхні батьки відвідали Музей грошей НБУ, де вони не тільки ознайомилися з історією виникнення грошей, але і карбували собі на пам'ять монетки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334