Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 24 по 31 травня.

«Я категорично засуджую дії тих, хто порушив права журналістів і підняв руку на свободу преси», - Президент Віктор Янукович про інцидент 18 травня у Києві.

«Якщо десь на місцях виникає свербіж щодо підвищення тарифів, потрібно застосовувати владу і зупиняти таких «ентузіастів», - прем'єр-міністр Микола Азаров про те, що уряд не дозволить місцевій владі підвищувати тарифи для населення.

«Для киян це рішення КС – як подарунок, оскільки тепер близько двох з половиною років у Києві не буде виборів», - регіонал Михайло Чечетов про рішення КС щодо проведення виборів у Києві у 2015 році.

«Митний союз – це гарна машина на трьох колесах, до першого повороту, не вистачає четвертого», - урядовий уповноважений України з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасницями СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян про те, що Україні не можна випасти з інтеграційних процесів на пострадянському просторі.

«Іноді з трибуни таку єресь несуть, не те що кричати хочеться... були б помідори і яйця, кидав би», - нардеп від фракції «Батьківщина» Геннадій Москаль про рівень шуму у ВР.

«Я вважаю, у парламенті буде менше шуму, коли буде менше дармоїдів», - позафракційний нардеп Олег Ляшко про те, як навести порядок у парламенті.

«Рівень шуму такий високий тому, що у Раді зібралися українофоби і влаштовують політичний шабаш», - свободівець Ігор Мірошниченко про рівень шуму у ВР.

«Я вважаю, треба їм заборонити на пару днів з'являтися у парламенті – відправити на свиноферму, щоб там вони полежали, покричали, вгамувалися», - регіонал Михайло Чечетов про постійні вигуки нардепів від фракції «Свобода» у сесійній залі.

«Поведінка депутатів опозиційних фракцій настільки некоректна, неетична і аморальна, що виступати перед тим парламентом, який стоїть і щось кричить на противагу, погодьтеся, не зовсім пристойно», - регіонал Олександр Єфремов про виступ Президента з посланням до ВР.

«Мобільність потрібно розглядати не тільки як дорогу з одностороннім рухом, а й дорогу, що дозволяє кожному учасникові руху вибрати ту, якою він хоче йти, інакше ми можемо всі перетворитися на якихось дивовижних стародавніх фараонів», -міністр освіти і науки Дмитро Табачник про право українців проходити ЗНО мовами нацменшин.

«Якщо в Україні студентський квиток мають 2 мільйони 200 тисяч чоловік, то я можу сказати, що серед них є і розумово відсталі. І невиховані люди. І навіть ті, можна припустити, хто потребує допомоги лікаря. Ну, що поробиш», - міністр освіти і науки Дмитро Табачник про студента Київського національного університету культури і мистецтв, автора скандального відео «Привіт, Америко».

«Ну, навіщо мені кліпи дивитися? Якась божевільна людина розважається, а я буду це дивитися?» - міністр освіти і науки Дмитро Табачник про те, що не бачив скандального відео «Привіт, Америко».

«Якщо це буря, то це буря у склянці води. Це жодним чином не впливає на десятки мільйонів людей. Це політичний гламур», - регіонал Олег Зарубінський про статтю Юлії Тимошенко, у якій вона виступила проти висунення єдиного кандидата у президенти від опозиції на виборах-2015.

«Ми повинні повернутися із кола країн, які вживають сурогат. Ми повинні ввійти до кола країн, для яких важливий стандарт», - нардеп від фракції ПР Ганна Герман щодо впровадження європейських стандартів в Україні.

«Я думаю російською, але щодня працюю з викладачем української мови, намагаюся і сподіваюся, що через кілька тижнів матиму успіхи», - міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов про рівень знання української мови.

«Ректори повинні зрозуміти – годі набивати кишені і грати у філії», - міністр освіти і науки Дмитро Табачник про те, що у майбутньому філії українських ВНЗ позбавлять держзамовлення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1081