«Удар», «Свобода», «Фронт змін» і «Батьківщина» проігнорували заклики лідера опозиції Юлії Тимошенко припинити акції протесту «Вставай, Україно!» і зосередити всі свої зусилля на євроінтеграційних процесах країни, пише «Комсомольская правда в Украине».

Сьогодні у шахтарській столиці заплановано марш протесту і мітинг у рамках всеукраїнської акції «Вставай, Україно!». Місце проведення мітингу лідери опозиції змінили. Замість Жовтневої площі захід пройде біля пам'ятника Тарасу Шевченку. «Батьківщина», «Свобода», «Фронт змін» і «Удар» розраховують зібрати більше 5 тисяч учасників.

Як стало відомо, що у донецькій акції не візьме участі лідер «Удару» Віталій Кличко. Сьогоднішній день він проведе у Василькові Київської області.

На даний момент, виходячи із візуального спостереження, біля місця проведення мітингу перебуває невелика кількість людей. Вони підтверджують, що прибули на акцію із інших міст. Поїздки були організовані місцевими штабами «Батьківщини». Жителів Донецька, які б групувалися біля пам'ятника Шевченка, поки немає.

Разом з тим, величезна кількість городян разом з дітьми гуляють по Жовтневій площі, де місцева влада проводить свято морозива, приуроченого до Міжнародного дня захисту дітей.

Як відомо, на початку цього тижня Тимошенко офіційно закликала своїх прихильників відмовитися від подальшого проведення акцій «Вставай, Україно!» і зосередити всі зусилля на європейській інтеграції країни, угода про яку має бути підписана найближчим часом. Намісники Тимошенко заклики проігнорували. У суботу вони мають намір провести акцію у Дніпропетровську.

На думку депутата Донецької обласної ради від фракції Партії регіонів Ігоря Чичасова, опозиція навмисне спланувала політичну провокацію у шахтарській столиці, мета якої - «пошук великої бійки». Депутат стверджує, що черговими масовими вуличними заворушеннями опозиція розраховує підняти свої політичні рейтинги, переклавши всю повноту відповідальності за ймовірне кровопролиття на місцеву владу, Партію регіонів і Міністерство внутрішніх справ України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278