Франція і Німеччина вважають, що у майбутньому Єврогрупою повинен керувати звільнений від інших обов'язків президент. Про це заявив учора на прес-конференції в Парижі президент Франції Франсуа Олланд після переговорів з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Наразі Єврогрупу очолює Йерун Дейсселблум, який одночасно є міністром фінансів Нідерландів.

Глава німецького уряду, у свою чергу, наголосила на необхідності більш тісної координації економічної політики та співпраці в рамках Єврогрупи. З цією метою необхідно також частіше проводити зустрічі глав держав і урядів країн єврозони, сказала канцлер, повідомляє «Німецька хвиля».

На майбутньому в кінці червня черговому саміті Євросоюзу Німеччина і Франція представлять спільні пропозиції щодо зміцнення Європейського валютного та економічного союзу. При цьому Меркель і Олланд вважають, що першорядна увага повинна приділятися боротьбі з безробіттям серед молоді. За словами канцлера ФРН, передбачені на ці цілі в бюджетному плануванні ЄС на період з 2015 по 2020 роки шість мільярдів євро необхідно освоїти в більш стислі терміни, наприклад, протягом найближчих двох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220