До виборів 2015 року народні депутати України проголосують за об'єднання повноважень глави Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту ForUm'у повідомив глава регламентного комітету ВР України, народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко.

«Я думаю, що у нас буде час до наступних виборів внести зміни до закону про місто Київ і говорити про об'єднання посад голів Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації. Тому що його будуть вибирати для того, щоб він мав право підписувати платіжну довіреність, розпоряджатися фінансами», - зазначив він.

За словами депутата, рішення про об'єднання посад необхідне і, швидше за все, буде прийнято.

У той же час Макеєнко підкреслив, що до 2015 року головним у столиці залишиться глава КМДА. «Що стосується депутатського корпусу, повноваження депутатів закінчуються в момент прийняття присяги новими депутатами. Тобто в будь-якому випадку Київ не залишається без представницької влади. Крім того, ми внесемо проект постанови про призначення виборів згідно з рішенням Конституційного суду і проголосуємо, я думаю, що це буде у вівторок, у перший пленарний день. А головною посадовою особою на сьогоднішній день є глава КМДА. Він у нас сьогодні є, він призначений», - резюмував Макеєнко.

Як раніше повідомляв ForUm, 30 травня Конституційний суд ухвалив рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

180