У Київській області затримали злочинну групу, яка займалася викраденням японських автомобілів представницького класу, повідомляє прес-служба МВС.

За словами першого заступника начальника Департаменту карного розшуку МВС України Сергія Редьки, до складу злочинної групи входили 43-річний житель столиці і 28-річний житель Сум.

Правоохоронці з'ясували, що старший з чоловіків вже має три судимості за скоєння аналогічних злочинів. Уперше він потрапив у поле зору міліції за викрадення автотранспорту, коли йому було 15 років.

Чоловіки, озброївшись електронними та механічними засобами злому систем охорони автомобілів, здійснювали викрадення транспортних засобів, залишених власниками без нагляду поза охоронюваних стоянок. Викрадені машини із зміненими номерами агрегатів та підробленими документами реалізовувалися в Російській Федерації та Республіці Білорусь.

Під час затримання співробітники міліції виявили та вилучили у членів групи знаряддя скоєння злочинів - засоби злому систем охорони авто. Крім того, оперативники виявили спеціальне обладнання для перепрограмування цих систем перед подальшим продажем викрадених автомобілів, а також речі їхніх власників.

Затримані автовикрадачі викриті у скоєнні 6 викрадень автомобілів марок «Тойота» і «Лексус». Злочини були скоєні на території Києва та Київської області. Три іномарки вже повернуті їхнім власникам, ще три автомобілі знаходяться у розшуку.

Зараз зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового утримання. Триває відпрацювання з метою встановлення причетності затриманих до інших аналогічних злочинів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264