Сейм Латвії у четвер в остаточному читанні підтримав пропозицію Товариства лікарів запровадити кримінальну відповідальність щодо батьків, які курять поруч з дітьми.

Поправки передбачають розширення поняття насильства над дітьми. Так, у проекті уточнюється, що фізичне насильство - це небезпечне і усвідомлене застосування сили проти здоров'я і життя дитини. Також до насильства відноситься усвідомлене паління поруч з дитиною, оскільки, таким чином вона піддається шкідливому впливу тютюнового диму, передає РІА «Новости».

Поправки набудуть чинності закону після того, як їх схвалить президент Латвії.

Як раніше повідомляв ForUm, згідно із законом України про заборону куріння у громадських місцях, що набув чинності з 16 грудня 2012 року, курити заборонено у ресторанах, барах, кафе, готелях, урядових будівлях, на спортивних аренах, у ліфтах, таксофонах, установах охорони здоров'я, на дитячих майданчиках, у під'їздах житлових будинків.

Штраф за куріння у недозволених місцях встановлено від 1 до 10 тис.грн. За розміщення попільничок або куріння у ресторанах закон передбачає аналогічний штраф.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178