Голова Мосміськсуду Ольга Єгорова визнала законним вирок учасницям панк-групи Pussy Riot, засудженим на два роки ув'язнення за хуліганство у храмі Христа Спасителя, повідомляється на офіційному сайті суду.

«Наглядова скарга адвоката Ірини Хрунової, подана в інтересах Марії Альохіної і Надії Толоконникової, залишена без задоволення», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє «ВВС», адвокат Ірина Хрунова вже заявила про готовність подати скаргу до Верховного суду Росії.

Нагадаємо, п'ять дівчат наприкінці лютого 2012 року прийшли у храм Христа Спасителя у Москві і, надівши маски, провели так званий панк-молебень. Відеоролик з виступом був викладений в Інтернет і викликав великий суспільний резонанс.

Як повідомляв ForUm, наприкінці лютого 2012 року п'ятеро учасниць Pussy Riot у храмі Христа Спасителя в Москві провели «панк-молебень» проти Володимира Путіна. Троє учасниць групи - Толоконникова, Альохіна і Самуцевич - 17 серпня були засуджені до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму за хуліганство, вчинене з мотивів релігійної ненависті і ворожнечі. Зараз поліція розшукує ще двох учасниць акції у храмі.

Пізніше, в жовтні, Мосміськсуд замінив термін покарання учасниці панк-групи Pussy Riot Катерині Самуцевич на умовний і постановив звільнити з-під варти в залі суду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378