Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявляє, що Євросоюз зараз ще не готовий підписати Угоду про асоційоване членство з Україною.

«Якби нам довелося сьогодні визначитися, чи можемо ми підписати Угоду про асоціацію, на жаль, відповідь була би негативною. Оскільки деяку роботу ще належить зробити», - сказав Лінкявічюс на прес-конференції у середу.

Питання України глава МЗС обговорив з міністром з європейських справ Данії Ніколаї Вамменом, який прибув до Вільнюса, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ваммен на прес-конференції зазначив, що ЄС хотів би, щоб Угода була підписана у ході саміту Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді цього року. За його словами, вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко дуже сприяло б прийняттю рішення ЄС про підписання цієї Угоди.

«Україні належить зробити більше - ми говоримо про демократичні реформи, систему юстиції, вибіркове правосуддя і загальні реформи. І ми чітко говоримо, що рішення випадку Юлії Тимошенко дуже допомогло б», - сказав Ваммен.

Як повідомляв ForUm, у прийнятих висновках Ради ЄС з питань зовнішньої політики кажуть, що підписання Угоди про асоціацію може відбутися до листопада 2013 року, якщо українська влада продемонструє відчутний прогрес у вирішенні визначених Європейським союзом проблем.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара попереджає Брюссель, що якщо Угода про асоціацію з Києвом не буде підписана, це буде позначати серйозний геополітичний провал зовнішньої політики Європейського Союзу.

Глава представництва Євросоюзу Ян Томбінський заявив, що сьогодні ЄС не підписав би Асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

394