Німеччина виплатить жертвам Голокосту, які вижили, мільярд доларів. Ця сума буде виплачена владою ФРН у вигляді щорічних компенсацій до 2017 року.

Зокрема, німецький уряд погодився під час переговорів з асоціацією виплатити 266 млн дол. у 2015 році, 273 млн дол. - у 2016 і 280 млн дол. - у 2017 році. Раніше також були узгоджені розміри компенсацій на 2014 рік, які становлять 185 млн дол.

Крім того, влада ФРН погодилася виділити додаткові кошти на матеріальну допомогу євреям, які жили в так званих «відкритих» гетто. Подібного роду гетто були поширені в Болгарії, Румунії та інших країнах-союзниках Гітлера, повідомляє «Lenta.ru» з посиланням на «Асоціацію матеріальних претензій євреїв до Німеччини» (The Conference on Jewish Material Claims against Germany).

Як наголошується в повідомленні, нові домовленості з Німеччиною були досягнуті на тлі скандалу навколо шахрайства в асоціації. Зокрема, 8 травня п.р. відбувся суд, на якому її колишній співробітник Семен Домніцер був визнаний винним у шахрайстві на 57 млн ​​доларів.
«Асоціація матеріальних претензій євреїв до Німеччини» була заснована у 1951 році, щоб домагатися компенсацій від німецької влади для жертв Голокосту. У цілому за час свого існування вона отримала від ФРН близько 70 млрд дол. Асоціація розподіляє виплати німецького уряду серед 56 тисяч жертв Голокосту по всьому світу. Крім того, організація допомагає ще 90 тисячам євреїв, надаючи їм їжу, медикаменти, програми соціалізації й оплачуючи їх транспортні витрати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

384