Чиновники КП «Київпастранс» систематично порушували трудові права своїх працівників. Як повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва, про це свідчать результати перевірки підприємства.

За словами начальника відділу столичної прокуратури Дмитра Чібісова, посадові особи автобусного парку №5 КП «Київпастранс» систематично незаконно вводили для своїх підлеглих подовжений робочий день.

Встановлено, що протягом одного місяця тривалість робочого часу для водіїв автобусів на 40-45 годин перевищувала встановлений законом норматив. При цьому, як з'ясувалося, чиновники не забезпечували підлеглих належними умовами для відпочинку.

«Згідно з висновками фахівців, такі порушення створювали реальну загрозу життю і здоров'ю як самих водіїв, так і пасажирів», - зазначив Чібісов.

За результатами перевірки відносно двох посадових осіб автопарку №5 прокуратура Києва відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 172 КК України («Грубе порушення законодавства про працю»).
Нагадаємо, аналогічні порушення були раніше виявлені і в роботі автобусного парку №2 КП «Київпастранс». Розслідування кримінального провадження за даним фактом триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

145