Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Чен, виступаючи на закритті 66 сесії Асамблеї ВООЗ у Женеві, назвала новий коронавірус головною глобальною загрозою людству.

Зокрема, Чен заявила, що головне занепокоєння викликає різниця між швидкістю поширення вірусу і накопиченням наукової інформації про нього.

«Ми занадто мало розуміємо природу цього вірусу в порівнянні з рівнем потенційної загрози, яку він представляє. Будь-яке нове захворювання, що розповсюджується швидше від появи знань про нього, має властивість виходити з-під контролю», - вважає глава ВООЗ.

За її словами, необхідна солідарна міжнародна реакція на цю ситуацію. «Новий коронавірус - загроза всьому світу», - підкреслила Чен.

Її заступник Кейджі Фукуда заявив, що світ не готовий до можливої ​​пандемії смертельного вірусного захворювання, ймовірність загрози якого підтверджується як спалахом пташиного грипу в Китаї, так і поширенням з Близького Сходу нового коронавірусу, саме через дефіцит наукової інформації про ці патогени.

Передостанній смертельний випадок, викликаний новим різновидом коронавірусу, зареєстрований у Саудівській Аравії 20 травня. Про останній випадок стало відомо вчора - помер перший француз, заражений коронавірусів. Він заразився під час поїздки в ОАЕ.

Таким чином, починаючи з вересня 2012 року, загальна кількість лабораторно підтверджених випадків інфікування новим штамом коронавірусу, який отримав назву MERS-CoV, досягла 44, включаючи 23 смертельних.

Нагадаємо, МОЗ України вивчає ситуацію з поширенням коронавірусу.

За матеріалами: Медпортал,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226