Російська мова поки не може отримати статус державної в Україні через відсутність необхідного рівня підтримки в українському парламенті і неоднозначного ставлення до цього питання в суспільстві. Про це в інтерв'ю РІА «Новости» заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«У нас немає в парламенті 300 голосів, які були б віддані за підтримку даного законопроекту. І тільки у зв'язку з цим це питання не вирішується», - сказав Єфремов. Крім того, за його словами, в Україні це питання сильно політизується.

«В Україні досить велика кількість людей, які є противниками даного питання, тому вносити його зараз і «ламати через коліно», означає дестабілізувати стан справ у державі, що ми не можемо не брати до уваги», - додав лідер фракції.

Нагадаємо, 3 липня 2012 р. Верховна Рада прийняла ініційований Партією регіонів законопроект «Про засади державної мовної політики».

8 серпня 2012 р. Президент Віктор Янукович підписав цей закон, а також доручив Кабінету Міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Закон набув чинності 10 серпня 2012 року, він передбачає можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

944