На сьогоднішній день завершена звірка та внесені всі технічні поправки, що стосуються компетенції Мінекономрозвитку, до тексту Угоди про асоціацію з ЄС. Про це на прес-конференції заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

«Ми продовжуємо проведення прагматичної, заснованої на національних інтересах, політики розвитку торговельно-економічних відносин з іншими країнами та об'єднаннями», - підкреслив Прасолов.

За його словами, розроблено проекти документів, спрямовані на імплементацію Угоди:

- Проект Указу Президента України «Про національну систему координації діяльності з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС»;

- Проект постанови уряду «Про затвердження Програми імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС» (включає план заходів з реалізації Програми - близько 500 позицій).

«Ми значно активізували діалог з нашими партнерами в рамках двосторонніх комісій з торговельно-економічного співробітництва. Працюємо над початком неформального діалогу з ЄС з питань ведення бізнесу. Розробляємо концепцію системи державної підтримки експорту», - повідомив Прасолов.

На думку міністра, виконання всіх поставлених перед Мінекономрозвитку завдань дозволить закласти необхідну основу забезпечення високих темпів економічного зростання і зростання добробуту населення, надасть реальний імпульс розвитку бізнесу та притоку інвестицій, сприятиме зміцненню довіри населення до влади.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170