Спроба ракетного обстрілу Ізраїлю була зроблена з Південного Лівану в ніч на понеділок, повідомляє ліванський телеканал «Аль-Маядін».

Ракета була випущена з околиць міста Марджаюн на півдні Лівану в бік Ізраїлю, інші подробиці канал не наводить.

Як повідомляє агентство Рейтер, у північній частині Ізраїлю неподалік від міста Метула було чути вибух, проте точне місце падіння ракети не відоме. «Військовослужбовці прочісують район», - повідомив представник військових.

За деякими даними, обстріл міг бути проведений з міномета. Хто обстріляв Ізраїль - наразі не відомо. Як повідомляє агентство, на півдні Лівану діють бойовики руху «Хезболлах» і кілька палестинських угруповань, повідомляє РІА «Новости».

Раніше, в неділю, чотири людини отримали поранення внаслідок обстрілу південних передмість Бейрута двома ракетами від реактивного комплексу типу «Град». Район, куди впали ракети, знаходиться під контролем шиїтського руху «Хезболлах». У зв'язку з цим, можливо, атака була відповіддю на суботній виступ лідера організації шейха Хасана Насралли, в якому він висловив підтримку президенту Сирії Башару Асаду.

Нагадаємо, генсек ООН Пан Гі Мун закликав прихильників ліванського шиїтського руху «Хезболлах» триматися осторонь від конфлікту на території Сирії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

301