Російський бізнесмен Василь Клюкін відправиться в космос разом з Леонардо Ді Капріо. Таку можливість підприємець, який проживає в Монако, отримав за підсумками благодійного аукціону, що відбувся 24 травня в рамках Каннського кінофестивалю.

Торги проводилися організацією AmFAR, яка займається дослідженнями в області боротьби зі СНІДом. Стартова ціна польоту в космос з голлівудським актором становила один мільйон євро. У підсумку лот пішов за 1,2 мільйона євро. Політ відбудеться у 2014 році й організовує його компанія Virgin Galactic, повідомляє «Лента.ру».
 

Коментуючи покупку можливості відправитися в космос з Ді Капріо, Клюкін заявив, що завжди мріяв побувати на навколоземній орбіті. При цьому він зазначив, що перед польотом йому доведеться кинути курити. Перш ніж полетіти в космос, Клюкін і Ді Капріо (крім них у космічному кораблі перебуватимуть й інші люди, які купили квитки), проходитимуть підготовку в Нью-Мексико. Тренування займуть три дні.

Крім польоту в космос на благодійний аукціон були виставлені ювелірні прикраси, можливість знятися в кіно, квитки на різні голлівудські заходи, а також концерти Саймона Ле Бона і Джона Тейлора (Duran Duran) для обмеженого кола осіб. Всього в рамках торгів було зібрано 25 мільйонів євро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

650