Народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов повідомив, що проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування подій, які сталися 18 травня, прийнятий у первинному варіанті, без зауважень і доповнень. Про це він заявив під час брифінгу у Верховній Раді у четвер, 23 травня, повідомили ForUm'у у прес-службі ПР.

«Як мені бачиться, представники опозиції, проваливши свою акцію «Вставай, Україно!», шукали привід відволікти увагу суспільства від цієї проблеми. Ми думали, що вони будуть влаштовувати провокації у нашій колоні. Спроби були, але нічого не вийшло. Але ми зовсім не очікували, що якісь провокації будуть влаштовуватися в рамках їхнього ж мітингу», - зазначив політик.

Він підкреслив, що влада як ніхто інший зацікавлена ​​ у розслідуванні подій, що відбулися 18 травня. «Влада ніколи не була зацікавлена у дестабілізації ситуації в державі. Тому в понеділок на Погоджувальній раді я був ініціатором створення комісії. І ще тоді я заявив, що згоден на те, щоб ТСК була створена на паритетних засадах, незважаючи на те, що квота на представництво нашої фракції повинна бути більшою», - заявив Єфремов.

Голова парламентської фракції ПР звернув увагу на те, що сьогодні парламент проголосував за створення ТСК. «Дана постанова була проголосована з порушенням квотного представництва політичних сил, представлених у парламенті. І ми це розуміємо. Але для того щоб зняти всі інсинуації в цьому напрямі, ми свідомо пішли на це», - підкреслив він.

На питання журналістів, чи підпише голова Верховної Ради Володимир Рибак постанову про створення ТСК, він відповів: «Якщо не буде ніяких письмових заяв з цього питання, то він її підпише. А якщо хтось подасть якісь заяви з приводу незгоди з прийнятим рішенням, то він буде зобов'язаний не підписувати даний документ. Це відповідно до закону. На даний момент, наскільки я знаю, ніякі письмові заяви не подавалися».

Як повідомляв ForUm, сьогодні парламент прийняв постанову «Про створення Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування фактів нападу на представників засобів масової інформації 18 травня 2013 у місті Києві за адресою вулиця Володимирська, 15, і розслідування інших фактів тиску на засоби масової інформації, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

330