В Анкарі застрелили чеченського бізнесмена Медета Унлю, який називав себе почесним консулом невизнаної Чеченської Республіки Ічкерія.

Як повідомила турецька газета Hurriyet Daily News, вбивство сталося вчора ввечері у центрі столиці. Бізнесмена вбили в його власному офісі, який він позиціонував як консульство Чечні.

Імовірно, злочинців було двоє: один убив Унлю, другий чекав подільника у машині на вулиці.

Особи підозрюваних поки не встановлені. За відомостями видання TurkTime, пошуки ускладнює те, що камери відеоспостереження не зафіксували номер машини підозрюваних.

Родичі вбитого заявили, що до злочину може бути причетний глава Чечні Рамзан Кадиров. За їхніми словами, останнім часом у Унлю були напружені стосунки з оточенням Кадирова, передає РІА «Новости».

Зовнішньополітичне відомство Туреччини спростувало інформацію про те, що Унлю є почесним консулом у Туреччині. «Офіційно в Туреччині є почесне консульство Російської Федерації в Ізмірі. Інших почесних консульств Росії в Туреччині немає», - сказав співрозмовник агентства.

Hurriyet Daily News зазначає, що Унлю набув популярності у тому числі завдяки наданню допомоги вихідцям з Чечні, які проживають у Туреччині. Нещодавно у Туреччині викликало резонанс телеінтерв'ю самопроголошеного «консула», у якому він виступив на захист братів Царнаєвих, обвинувачених у скоєнні теракту в Бостоні. Унлю заявив, що братів підставили, а Чечню пов'язують з терористами незаслужено.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185