Міністерство доходів і зборів спростить процедури митного контролю для учасників фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу, який відбудеться в 2015 році.

Як повідомляє прес-служба міністерства, фахівці відомства розробили план необхідних для цього заходів.

Зокрема, пропонується звільнити від надання дозвільних документів і проходження контролю тих товарів, які ввозитимуться на митну територію України учасниками змагань. У міністерстві готуються ініціювати внесення відповідних змін до чинного законодавства.

«Спрощення контролю має дати новий стимул для міжнародної співпраці в галузі спорту. Сподіваюся, наші зусилля зміцнять завойовану після Євро-2012 репутацію України як спортивної держави, здатної гідно приймати престижні змагання», - заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Пасажирів будуть приймати сучасні термінали аеропортів Києва, Харкова, Донецька та Дніпропетровська.

«Щоб уникнути черг, у нових терміналах збільшена до 90% площа «зеленого коридору». Рентген-апарати, за допомогою яких здійснюється митний огляд багажу пасажирів, є тільки на «червоному коридорі», для якого відведено 10% території. Новітня техніка й автоматизовані процедури дозволяють витрачати на проходження всіх митних формальностей не більше хвилини», - запевнили у Міндоходів.

Планується, що в пунктах пропуску, де буде очікуватися основний пасажиропотік, будуть працювати інспектори, які володіють іноземними мовами. Для гостей України також розроблені спеціальні буклети з усією необхідною інформацією, зокрема, правил проходження митного контролю та декларування товарів, перелік предметів, які заборонено перевозити і т.д. Ці матеріали також розміщуватимуться на інформаційних стендах.

У рамках підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року працівники Міндоходів надаватимуть необхідну консультаційну допомогу платникам з питань дотримання вимог Податкового та Митного кодексів України.

Крім того, до початку проведення фінальної частини турніру Міндоходів заплановано низку робочих зустрічей з керівництвом правоохоронних підрозділів суміжних для проведення спільних тематичних заходів.

Нагадаємо, в 2015 році Україна прийматиме фінальний турнір чемпіонату Європи з баскетболу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221