Фракція Партії регіонів не буде голосувати за те, щоб генеральний прокурор Віктор Пшонка відзвітував у парламенті про хід розслідування за фактом побиття працівників ЗМІ та інших резонансних подій у Києві 18 травня під час політичних акцій.

Про це на брифінгу повідомив лідер фракції ПР Олександр Єфремов, відповідаючи на запитання журналістів, чи буде голосувати завтра ПР за постанову про заслуховування звіту генпрокурора.

«Для того щоб запросити генерального прокурора відзвітувати в залі, потрібно прийняти відповідну постанову 226 голосами. Ми голосувати за цю постанову не будемо. Тому чи зможе опозиція проголосувати за нього? Я думаю, що також ні», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

На уточнююче запитання журналістів, чи вважає він вичерпним звіт міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка щодо події 18 травня Єфремов відповів: «Профанацією займатися не потрібно».

«Ми заслухали міністра, який безпосередньо займається цим питанням, а слухати прокурора, якому ще не передані справи, це вводити суспільство в оману», - сказав Єфремов.

Як повідомляв ForUm, сьогодні парламент прийняв постанову «Про створення Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування фактів нападу на представників засобів масової інформації 18 травня 2013 року у місті Києві за адресою вулиця Володимирська, 15, і розслідування інших фактів тиску на засоби масової інформації, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

18 травня журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя побили невідомі молодики.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради, міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявив, що особа людини, яка напала на журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук 18 травня в Києві, встановлена, ​​ і за фактом проведення розслідування слідчим на підставі отриманих доказів «умисне легке тілесне ушкодження» (ст.125 ч.1 КК) перекваліфіковано у «хуліганство» (ст.296 чт.2 КК).

22 травня суд випустив нападника на журналістів у день політичних мітингів у центрі Києва Вадима Тітушка під заставу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

537