Україна може бути енергонезалежною за рахунок альтернативних джерел електроенергії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, глава парламентського комітету з питань агрополітики та земельних відносин, народний депутат від Партії регіонів Григорій Калетник заявив на Міжнародному біоенергетичному форумі.

За словами депутата, враховуючи можливості земельних ресурсів країни і виробництва на них біомаси, можна покрити всі національні енергопотреби. «За підрахунками вчених, біомаса з 10 млн га дозволить повністю зняти проблему імпорту нафтопродуктів, а це 80% всього споживання», - сказав парламентарій.

Він також додав, що альтернативна енергетика дозволяє більш упевнено дивитися в майбутнє, враховуючи світову тенденцію подорожчання нафти і газу. «Ми зможемо відмовитися від імпорту енергоносіїв, як це зробила та ж Бразилія. Наші посівні площі в 32 млн га дозволять це зробити. Крім того, для вирощування енергетичних культур можуть бути використані землі, не придатні під традиційну сільгосппродукцію», - зазначив фахівець.

За його інформацією, сьогодні є ціла низка сучасних технологій отримання біоенергії і низка джерел біомаси, включаючи деревні відходи. «Відходи АПК - це солома, гній, відходи харчопрому», - уточнив Калетник.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190