Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських і Митрополит Київський і всієї України Володимир оновили напрями співпраці між рятувальниками і церквою на 2013-2014 роки, повідомляє прес-служба ДСНС.
 
Під час зустрічі 22 травня вони підписали угоду про організаційне й інформаційне співробітництво. Його планується налагодити для збереження культурних та історичних традицій і духовно-моральної спадщини, зміцнення духовності та моральності. Також церква готова в разі необхідності надавати рятувальникам допомогу в проведенні моральної реабілітації осіб, які виконують завдання в екстремальних умовах. Домовленість про співпрацю між сторонами існувала й раніше, її оновлення було необхідним у зв'язку із завершенням реорганізації ДСНС України.
 

«Ми раді вітати всі інститути, які проявляють активність, спрямовану на благо людей і тим більше безпосередньо задіяні в цій роботі», - сказав Митрополит.

«Ми займаємося фізичним порятунком людини, а церква дбає про душу. Тому наша кінцева мета багато в чому подібна - це захист людей», - зазначив Болотських. Він також повідомив, що на початку червня ДСНС спільно зі Збройними силами України проведуть масштабні тактико-спеціальні навчання у Сумській області, де також буде розгорнуто польовий храм, як невід'ємний елемент духовної підтримки людей, яким необхідна моральна допомога.

Тому він запросив представників церкви для участі у навчаннях, а на завершення зустрічі побажав Митрополиту здоров'я і сили.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192