Фахівці Головного управління Держземагентства у Закарпатській області розробили проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок для будівництва та облаштування нового двоколійного залізничного тунелю на перегоні Бескид - Скотарське Львівської залізниці замість одноколійного, який був побудований у 1886 році. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства земельних ресурсів.

Землевпорядники також підготували проект відповідного урядового рішення. Отже, Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням передав 6,19 га землі лісових господарств Львівській залізниці для будівництва стратегічно важливого об'єкта.

Депутати Закарпатської обласної ради дали дозвіл на користування надрами на території Скотарської сільської ради у Воловецькому районі. На сьогодні документ пройшов усі необхідні експертизи і знаходиться на вивченні в уряді.

Проект будівництва нового Бескидського тунелю з'єднує Закарпатську та Львівську області і розташований на п'ятому пан'європейському міжнародному транспортному коридорі, який проходить через Італію, Словенію, Угорщину, Словаччину, Україну і Росію і є стратегічно важливим не тільки для Закарпатського регіону, а й для всієї країни. Сьогодні через старий тунель проходить 40% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи. Його побудували ще за часів Австро-Угорської імперії, тому за технічним станом він вже вичерпав свій експлуатаційний ресурс. Зате будівництво нового тунелю дозволить збільшити пропускну спроможність на цьому напрямку, гарантувати безпеку руху поїздів, приведе у відповідність з європейськими технічними вимогами бескидську ділянку шляху, що значно поліпшить імідж України як транзитної держави.

Новий залізничний тунель будуватимуть паралельно з існуючим на відстані 30 метрів. Ширина його складе 10,5 м, висота - 8,46 м, довжина - 1822 м, тоді як протяжність старого тунелю - 1746 метрів.

Двоколійний Бескидський тунель буде другим в Україні за довжиною після Лутугинського (Донецька залізниця).


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

204