Прокуратура Оболонського району Києва розслідувала і направила до суду кримінальне провадження щодо зловмисника і його спільника-міліціонера, які грабували жінок на автостоянці біля одного зі столичних ТРЦ.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, протягом грудня минулого року кілька жінок, які залишали свої автомобілі на майданчику біля ТРЦ на вул.Луговій, стали жертвами зухвалих нападів.

За словами потерпілих, при парковці до них несподівано підбігали грабіжники, один із яких відчиняв дверцята автомобіля і виривав сумку з речами. Сума збитку, завданого жінкам, склала близько 53 тис.грн.

Як з'ясувалося, злочинці діяли під прикриттям співробітника полку міліції особливого призначення «Беркут». Так, володіючи інформацією про те, які саме слідчі та розшукові дії будуть проводити правоохоронці, міліціонер своїми вказівками допомагав злочинцям уникнути відповідальності.

Крім того, перебуваючи поблизу місця злочину, сержант міліції сам розпитував свідків і очевидців події, використовуючи при цьому службове посвідчення. Надалі зібрану інформацію він передавав злочинцям.

За результатами оперативно-розшукових дій двоє учасників розбійних нападів, у тому числі міліціонер, були затримані, ще одного шукають.

Зловмисникам інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.2 ст.186 КК України («Грабіж»). На сьогодні матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлені в Оболонський райсуд столиці для розгляду по суті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166