Київська влада змушена звернутися до суду з позовною заявою щодо заборони проведення будь-яких заходів, крім передбачених програмою святкування Дня столиці та Дня Києва, 25 травня у центральній частині міста.

Як повідомили у Департаменті громадських комунікацій, таке рішення обумовлене низкою повідомлень, що надійшли до КМДА від громадських організацій і громадян стосовно проведення в одному і тому ж місці масових заходів, які є різнополярними за поглядами і формою, а також у зв'язку з великою кількістю заходів, запланованих у рамках святкування Дня Києва.

Зокрема, від організаційного комітету «Київ ПРАЙД 2013» та представників ЛГБТ-організацій надійшло повідомлення щодо проведення 25 травня мирної демонстрації «Марш рівності». Її метою є подолання дискримінації та досягнення рівності для всіх соціальних груп і меншин в Україні. Заявлена ​​ кількість учасників - близько 500 осіб.

У той же час, станом на 21 травня, до КМДА надійшло 10 повідомлень щодо проведення акцій протесту, спрямованих на перешкоджання проведенню акції представниками ЛГБТ-організацій. Заявлена ​​ кількість осіб становить близько 39 тис.осіб. Також зареєстровано більше 500 звернень від громадян та громадських організацій з проханням заборони проведення «Маршу рівності», під якими підписалися більше 10 тисяч людей, і звернення до голови КМДА від 61 народного депутата з проханням через судові органи обмежити проведення будь-яких тематичних вуличних заходів ЛГБТ-спільнотою у травні-червні 2013 року.

Разом з тим 25 травня, згідно з розпорядженням КМДА від 25.03.2013 №379, заплановано близько 200 загальноміських та культурних заходів, пов'язаних з відзначенням Дня столиці та Дня Києва.

«Враховуючи всі зазначені факти, влада неодноразово зверталася до організаторів «Маршу рівності» з проханням перенести запланований марш, однак організатори проведення маршу відмовилися змінити дату. Враховуючи необхідність забезпечити належний рівень проведення загальноміських і культурних заходів, присвячених Дню Києва, Київська міська державна адміністрація змушена була звернутися до суду», - йдеться у повідомленні.

У Департаменті громадських комунікацій зазначають, що КМДА готова забезпечувати належне проведення усіма організаціями та громадянами мітингів, походів і демонстрацій, гарантовані статтею 39 Конституції України. Разом з тим, міська влада має діяти в рамках законодавства і вживати необхідних заходів для забезпечення державного і громадського порядку, захисту життя і здоров'я людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190