Особу людини, яка напала на журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук, встановлено ​​і за фактом проведення розслідування слідчим на підставі отриманих доказів «умисне легке тілесне ушкодження» (ст.125 ч.1 КК) перекваліфіковано у «хуліганство» (ст.296 ч. 2 КК).

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час засідання Верховної Ради заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко.


«Особа, на яку вказували, встановлена. Ми цю людину затримали згідно зі ст. 208 КК і готуємо документи до суду для прийняття рішення щодо її арешту», - сказав він.

Міністр також особисто запевнив Сніцарчук, «що правоохоронці зроблять все можливе для відновлення її конституційних прав і притягнуть до відповідальності винних».

«При цьому я підкреслюю, ми будемо приймати відповідні рішення, відповідно - вживати відповідних заходів до чоловіків, які брали активну участь у тих бійках», - сказав він.

Захарченко підкреслив, що справу щодо побиття Сніцарчук перекваліфіковано зі статті 125 ч. 1 Кримінального Кодексу на 296 ч.2 Кримінального Кодексу. Таким чином, при проведенні розслідування слідчим на підставі отриманих доказів «умисне легке тілесне ушкодження» перекваліфіковано у «хуліганство».

«Хочу вам повідомити, що 19 травня прокуратурою Шевченківського району міста Києва прийнято постанову об'єднати матеріали справи в одне кримінальне провадження», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 травня журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотографа Влада Соделя побили невідомі молодчики.

За фактом побиття журналістки «5 каналу» Ольги Сніцарчук під час мітингу в Києві 18 травня відкрито кримінальне провадження за двома статтями, розпочато досудове розслідування.

Нагадаємо, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів ініціює створення тимчасової слідчої комісії при Верховній Раді України з розслідування сутичок, що сталися 18 травня в Києві.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

435