Засуджена екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко знову не з'явилася до суду, посилаючись на неіснуюче рішення Верховного суду України про нібито закриття справи щодо махінацій корпорації ЄЕСУ. Про це заявила прокурор Марина Капінос після судового засідання Київського районного суду м. Харкова, повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

«Нагадую, що рішення суду не існує. Жоден суд ніколи не розглядав справу щодо зловживання керівництва ЄЕСУ по суті. Можливість такого судового розгляду блокувалася захистом ще на стадії досудового слідства. Зараз підсудна також продовжує блокувати справу, незважаючи на те, що вона давно в суді. І продовжує це робити досить аморальним чином», - сказала Капінос.

За її словами, сторона захисту підсудної знову, прикриваючись вигадками про нібито закриття справи Верховним судом України, вимагає від районного суду закрити справу без публічного розгляду звинувачення.

«Звідси фактично випливає висновок, що сторона захисту боїться оприлюднення доказів, які можуть зруйнувати репутацію підсудної», - додала вона.

Прокурор також зазначила, що вигадки про неіснуюче рішення Верховного суду, на які постійно посилається захист, були публічно спростовані головою ВСУ.

Нагадаємо, судове засідання у справі про податкові махінації корпорації ЄЕСУ перенесено на 7 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

390