Голова Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя Сергій Ківалов спростував поширену сьогодні від його імені заяву про те, що очолюваний ним парламентський комітет підтримав кандидатуру Віктора Кривенка на посаду голови Верховного суду України.

Про це сам Ківалов заявив сьогодні в коментарі журналістам.

«Журналіст, який брав у мене інтерв'ю, допустив помилку. Я дійсно говорив, що підтримую кандидатуру Віктора Васильовича Кривенка на посаду голови Верховного суду, але я висловлював свою особисту думку, а не рішення комітету. Також ця розмова з кореспондентом була не для запису і не для публікації, ми просто обговорили актуальне сьогодні питання. Крім того, деякі мої висловлювання у результаті були вирвані з контексту і значно змінені», - заявив Ківалов.

«Наприклад, я не допускав ніяких різких висловлювань, в тому числі про масштаби корупції в судовій системі. Так, ця проблема існує, але йдеться про поодинокі випадки, а не про всю систему. Журналісти навмисно перекрутили мої слова, я такого не говорив», - додав він.
Депутат також зазначив, що, незважаючи на свою особисту симпатію до Віктора Кривенка, він не може що-небудь рекомендувати суддям Верховного суду, оскільки це може бути розцінено як втручання у незалежність судів.

«Я не відмовляюся від своїх слів і як і раніше поважаю Віктора Васильовича як професіонала і як людину. Але я не можу втручатися в діяльність Верховного суду і ніколи не робив таких спроб. Нібито мої слова про те, що судді одноголосно підтримають Кривенка, не відповідають дійсності. Ці питання не входять в мою компетенцію як депутата і голови профільного комітету. Тим більше, я нічого не говорив про те, що приїду і буду особисто присутнім при таємному голосуванні суддів. Це явно видумано журналістами», - підкреслив Ківалов.

Глава комітету також попросив журналістів і редакторів ЗМІ не допускати непрофесійних дій та перевіряти інформацію перед її публікацією.

«Надалі прошу журналістів і редакторів уточнювати інформацію і погоджувати публіковані від мого імені заяви зі мною», - сказав він.

Як відомо, сьогодні ЗМІ розповсюдили заяву глави Комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя Сергія Ківалова про те, що він звернувся до пленуму Верховного суду України з пропозицією підтримати кандидатуру Віктора Кривенка на посаду голови суду. «Я впевнений, що Віктора Васильовича у п'ятницю одноголосно оберуть головою Верховного суду», - заявив Ківалов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

524