Верховна Рада прийняла ще один закон, що регулює правову діяльність Міністерства доходів і зборів.

Як передає кореспондент ForUm'у, парламентарії підтримали в другому читанні і в цілому проект закону №2800 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв'язку зі створенням органів доходів і зборів».

За цей документ проголосували 239 народних депутатів.

Як заявив глава бюджетного комітету ВР Євген Геллер, даний законопроект «розроблено для ефективної реалізації податкової та митної політики Міністерством доходів і зборів України».

«Впровадження норм закону відповідатиме гармонійному кореспондуванню правових норм, усуненню правових колізій та забезпеченню умов для формування фінансових ресурсів, достатніх для виконання конституційно закріплених функцій держави та реалізації адмінреформи», - сказав Геллер.

У свою чергу голова комітету ВР з питань податкової та митної політики, нардеп від фракції Партії регіонів Віталій Хомутиннік пояснив журналістам, що сьогодні необхідно привести в порядок законодавство щодо Міністерства доходів і зборів. «Ми повинні вдосконалити Податковий і Митний кодекси, внести всі необхідні норми щодо термінології, назв та інших питань», - підсумував Хомутиннік.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович 24 грудня 2012 р. підписав указ про створення Міністерства доходів і зборів на базі Державної податкової служби та Державної митної служби.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

368