Якщо Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом буде підписано на саміті «Східного партнерства» у листопаді цього року, то Україна зможе швидше рухатися і в питанні візової лібералізації з ЄС.

Про це сказав посол Словаччини в Україні Павол Гамжик на конференції «Україна - ЄС: на шляху до спільного майбутнього».

«Якщо наприкінці року Угоду про асоціацію буде підписано, то зможемо рухатися швидше. Якщо не буде підписано, то будемо рухатися в цьому напрямку повільніше», - сказав він.

За словами посла, для Словаччини українські громадяни не становлять ризику з точки зору незаконного працевлаштування. Він повідомив, що кількість віз, які цього року видала Словаччина громадянам України з січня по квітень, у 4 рази більше аналогічного періоду минулого року, повідомляє «УНІАН».

«Можливо, ми пішли далі, ніж інші країни, у відкритті можливості для надання довгострокових багаторазових віз для туристів і представників бізнесу», - сказав посол.

Гамжик вважає, що необхідно відкривати Євросоюз для громадян України: «Потрібно відкривати кордони, щоб ближче підійти до безвізових відносин і щоб надати можливість громадянам України їздити в країни ЄС».

За словами посла, Словаччині, яка пройшла складний шлях до ЄС, легше зрозуміти проблеми України.

«Словаччина - це сусід України, у нас дружні, добросусідські відносини, і нам легше зрозуміти проблеми в Україні, ніж старим членам ЄС, тому що ми самі пройшли складний період, коли вели переговори про членство в ЄС», - сказав посол, додавши, що Словаччина хотіла б допомогти Україні на цьому шляху.

Гамжик зазначив, що з точки зору Словаччини, Асоціація з Євросоюзом - це шлях до членства.

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Євросоюзом про внесення змін до договору про спрощення оформлення віз.

18 квітня Європейський парламент дав згоду на набуття чинності Угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення порядку видачі віз громадянам України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363