Модернізація підприємств гірничо-металургійного комплексу повинна проводитися у відповідності з європейськими екологічними стандартами, що дозволить вирішити екологічні проблеми регіонів, у яких вони працюють, і почати впровадження відповідних екологічних програм. Про це заявив Президент України Віктор Янукович, перебуваючи з робочою поїздкою у Запорізькій області, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Велике значення має зараз для нас, щоб модернізація підприємств гірничо-металургійного комплексу проводилася з урахуванням приведення металургійних заводів до європейських екологічних норм», - сказав Янукович під час церемонії введення в експлуатацію першої агломераційної машини металургійного комбінату «Запоріжсталь».

Він зазначив, що ця установка є першою з шести, які планують запустити на «Запоріжсталі». «Це дозволить на рік знизити шкідливі викиди на 10%», - зазначив Президент.

Він висловив сподівання, що до кінця цього року буде введена в експлуатацію і друга агломераційна установка.

У свою чергу, міський голова Запоріжжя Олександр Син подякував Главі держави за постійну увагу до екологічних проблем регіону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255