Шість росіян загинули у четвер на згорілому в японському порту Вакканай судні «Тайган», яке плавало під прапором Камбоджі, повідомили у генконсульстві РФ в Саппоро.

«Загинули шість громадян Росії: Червов Ігор, Казанцев Михайло, Баранов Володимир, Безгодов Віктор, Пашко Сергій і Грачов Олександр», - сказав аташе Генерального консульства РФ у Саппоро Валерій Камінський.

 
 
«Ми ще не виходили на зв'язок з родичами загиблих, бо пожежа була погашена зовсім недавно, і прізвища загиблих ми змогли встановити тільки зараз. Зараз японська влада проводять необхідні формальності, встановлюють причину пожежі та причину смерті. Ми постійно підтримуємо зв'язок і кожні півгодини-годину отримуємо нову інформацію», - додав аташе.

Про пожежу на судні «Тайган» з екіпажем із 23 осіб (четверо українців, решта - росіяни) у порту Вакканай на північному острові Хоккайдо стало відомо в ніч на четвер. Шестеро загинули, три людини доставлені до лікарні, їхньому життю ніщо не загрожує - один отруївся димом, двоє інших отримали опіки обличчя. Інші 14 членів екіпажу перебувають у безпеці, передає РІА «Новости».

Судно «Тайган», що перевозило крабів із Сахаліну, ввійшло у порт Вакканай на Хоккайдо у вівторок і мало у четвер відправитися у зворотний шлях. Пожежа почалася близько 2 години ночі. Пожежні довго не могли її згасити через те, що внутрішні приміщення розділені на невеликі відсіки і туди погано проникає вода. Рятувальники змогли потрапити на судно лише після того, як пожежа була погашена.

Нагадаємо, «Тайган» водотоннажністю 497 тонн привіз у вівторок до Японії крабів із Сахаліну. 16 травня він мав відплисти назад.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

247