У Каракасі відбулося відкриття мавзолею, в якому відтепер будуть поховані останки Симона Болівара, одного з керівників війни за незалежність іспанських колоній у Латинській Америці. Ідея створення мавзолею належала покійному президентові Венесуели Уго Чавесу.

Будівлю мавзолею виконано у формі вітрила заввишки 50 метрів. Усередині неї на гранітній плиті стоїть дерев'яна труна з ініціалами Симона Болівара. У будівлі одночасно можуть перебувати до 1 500 осіб.
 

На церемонії відкриття мавзолею був присутній президент Венесуели Ніколас Мадуро, наступник Чавеса, який помер у березня 2013 року від раку.

Ідею створення мавзолею Болівара Чавес озвучив у 2010 році. Проте його відкриття тривалий час відкладалося. За даними Associated Press, будівництво мавзолею обійшлося Венесуелі в 140 мільйонів доларів, проте Agence France-Presse повідомляє, що воно коштувало 95 мільйонів доларів.
 
 
Симон Болівар, який жив у 1783-1830 роках, неодноразово величався Уго Чавесом як національний герой-визволитель. У 1999 році Чавес домігся змін до конституції країни, і з тих пір вона офіційно іменується Боліваріанська республіка Венесуела, пише «Lenta.ru».
 

З середини XIX століття останки Болівара спочивали в Національному пантеоні Венесуели. У 2010 році вони були ексгумовані з метою перевірити версію Чавеса про насильницьку смерть героя війни за незалежність, який за офіційними даними помер від туберкульозу. Однак причину смерті встановити не вдалося.
 


 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194