Створення комфортних умов для здійснення інвестицій зробить позитивний вплив на розширення торговельно-економічних відносин між Україною і Російською Федерацією, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов у бесіді з журналістом турецького каналу TRT, за підсумками першого засідання українсько-російської Комісії з питань інвестиційного співробітництва та захисту прав інвесторів.

«Закінчилося засідання Комісії з інвестиційного співробітництва та захисту прав інвесторів, на якому, зокрема, обговорювалися питання, що стосуються ліквідації бар'єрів, які перешкоджають українським інвесторам інвестувати в економіку Росії і російським в економіку України. Найголовніше, що настрій був позитивний, ми реально хочемо вирішувати ці проблеми і сподіваємося, що їх врегулювання буде одним з факторів, який надалі вплине на розширення торговельно-економічних відносин з нашим головним на сьогодні по товарообігу партнером - Російською Федерацією», - зазначив Прасолов.

Він також повідомив, що зниження темпів зростання світової економіки не могло не вплинути на торговельно-економічні відносини між країнами.

«У зв'язку з тим, що темпи зростання світової економіки сповільнюється, це впливає і на відносини з окремими країнами-партнерами, зокрема і з Російською Федерацією. І все таки 2012 р. був для нас досить успішними - товарообіг склав 45,5 млрд доларів», - повідомив Прасолов.
 

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

148